Un proiect editorial marca
Rentrop&Straton
Informatii Specializate de top


Monografie contabila scoala. Servire masa gradinita, scoala si after-school


INTREBARE: 

Societate cu obiect de activitate principal: gradinita, scoala si after-school ciclul primar, gimnazial si liceal cu profil sportiv si obiect de activitate secundar: organizarea de cursuri extracuriculare; alte activitati de alimentatie (cantina) editura; comert prin libraria proprie. Este acreditata de catre ARACIP. Nu este inregistrata in scopuri de TVA. 

Societatea ofera urmatorul meniu pentru after-scool si este alcatuit pentru 20 de prescolari din:

- mancare calda pregatita in bucataria proprie;

- o prajitura achizitionata zilnic de la o firma de catering-inregistrarea facturii de achizitie;

- masa calda consta intr-o tocanita cu muraturi. Pentru prepararea muraturilor trebuie sa avem in vedere: achizitionarea de gogosari de la persoane fizice producatori individuali; achizitionare de sare, conservant si otet de la o persoana juridica inregistrata in scopuri de TVA; consumul castravetilor, a sarii si a otetului; inregistrarea consumului de apa; salariul bucataresei; achizitionarea de borcane de la o persoana juridica inregistrata in scopuri de tva.

Se inregistreaza:

- obtinerea unui numar de borcane de muraturi;

- consumul conform retetar la tocanita obtinuta a unei parti din numarul borcanelor de muraturi;

- obtinerea unui numar de portii de tocanita la costul total de productie rezultat din calcul;

- achizitia de paine;

- servirea mesei. 

Care sunt monografiile contabile si documentele care stau la baza inregistrarilor contabile?

Vezi AICI sute de monografii contabile detaliate pentru probleme din realitatea zilnica imediata, cat si parghii practice care iti usureaza munca si te ajuta sa eviti intarzierea raportarii datelor catre autoritatea fiscala. 


SOLUTIE FISCAL – CONTABILA aplicabila conform legislatiei in vigoare la data de 19 Apr 2021 

Salariile personalului, in baza statului de salarii:
641 = 421

Retinerile din salarii:
421 = %
4315
4316
444

Contributia asiguratorie pentru munca:
646 = 436

Amortizare imobilizari:
6811 = 2814

Consumul materiilor prime, in baza bonurilor de consum:
601 = 301

Consumul materialelor auxiliare:
6021 = 3021

Obtinerea preparatelor, in baza bonului de predare-transfer-restituire:
345 = 711

Costul de productie unitar este determinat tinand seama si de alte cheltuieli directe si
indirecte incorporabile (salarii personal direct, combustibil, transport, energie si apa, gaze etc.).

Aceste note contabile sunt valabile si pentru obtinerea muraturilor. Daca acestea sunt consumate intr-un nou proces de productie, ele vor fi reclasificate la materii prime (in baza bonului de predare-transfer-restituire) utilizand formula:
301 = 345

Apoi vor fi date in consum la momentul producerii tocanitei de muraturi:
601 = 301

Si incasarea acestora:
5121/5125/5311 = 4111

Pentru marfurile si produsele cumparate care se vand ca atare, inregistrarea in gestiune se va face astfel:

Achizitie marfuri (prajituri, paine):
% = 401
371
4426

Vanzarea produselor finite si a marfurilor:
4111 = %
701
707

Descarcarea gestiunii aferente vanzarii de marfuri (prajituri achizitionate si revandute):
607 = 371

Descarcarea gestiunii de produsele finite vandute:
711 = 345 

Vezi AICI sute de monografii contabile detaliate pentru probleme din realitatea zilnica imediata, cat si parghii practice care iti usureaza munca si te ajuta sa eviti intarzierea raportarii datelor catre autoritatea fiscala.